Monte Carlo ralli 2020: Kes on sel aastal suursoosik? - Kommenteeri

Monte Carlo ralli 2020: Kes on sel aastal suursoosik?
21.01.2020 21:07

88. korda toimuv Monte Carlo ralli 2020 tõotab pakkuda üsna vägevat showd, kuid ka palju ebakindlust, kuna kahe hooaja vaheline periood on väikese WRC-maailma täiesti pea peale pööranud. Maailmameister Ott Tänak lahkus Hyundai meeskonna juurde ja kuuekordne maailmameister, Prantslane Sébastien Ogier, saabus Toyotasse. Kes siis tundub olevat kõige paremini valmis taltsutama neid metsikuid teid sel Monte-Carlo rallil, kus võidu pretendente on rohkem kui kunagi varem?


Sébastien Ogier

Kes võiks temast julgemini väita, et teab kõiki Monte Carlo ralli järske kurve peast? Ehkki kuuekordne maailmameister on enne Monte-Carlo rallit oma uue auto roolis istunud kahel korral, on Sébastien Ogier Vürstiriigi legendaarse ralli 88. toimumiskorra lähenedes pea ees tundmatusse astumas. Hooajal, mis peaks jääma talle WRC-s viimaseks, otsustas Gapist pärit sõitja sel suvel muuta taktikat, ja liituda valitseva maailmameistri meeskonnaga. Julge õnnemäng juhile, kes on kolme erineva autotootja loodud auto roolis võitnud kuus viimast maailmameistritiitlit. Volkswagen, Ford, Citroën ja nüüd Toyota. Oma vaieldamatu kiiruse ja põhjalike teadmiste abil ralli teede kohta on prantslane sel aastal taas suursoosik. Kuid seda ainult siis, kui ta suudab keevalist Yarist kiiresti taltsutama õppida.


Ott Tänak 

Nii nagu Sébastien Ogier eelmisel aastal (üleminek Fordist Citröeni), on ka Ott Tänak otsustanud sel hooajal õnnega mängida: ta lahkus Toyotast, kellega koos ta krooniti maailmameistriks, et liituda Hyundai meeskonnaga. Eelmise aasta rallil kolmandaks jäänud eestlane pidi toona Ogieri ja Neuville’i vahelist duelli taamalt jälgima, ega suutnud esikoha heitlusesse sekkuda. Kuid sel aastal, olles tulnud maailmameistriks, oodatakse, et Tänak teeb oma debüüdi i20 roolis. See on auto, mis on talle juba tugeva mulje jätnud ning ei tohiks pakkuda ebameeldivaid üllatusi ka neile, kes ütlevad, et sel hooajal oleme tunnistajateks veel ühele huvitavale tiitli võitlusele. See on lahing, mis algab selle Monte Carlo ralliga ja mis võib meile õpetada üht-teist Ott Tänaku võimete kohta korrata peaaegu täiuslikku hooaega, nagu seda oli viimane. Ott Tänaku eksklusiivset intervjuud Kalev Kruusiga on võimalik näha siit.


Thierry Neuville

Sügaval sisimas teab Thierry Neuville, et see hooaeg võib olla tema viimane võimalus. Kui eelmisel hooajal oli Ott Tänak see, kes suutis murda Sébastien Ogieri ainujuhtimise ja lõpetada tema kuus järjestikust maailmameistritiitlit toonud seeria, siis tänavu on just sel belglasel kuldne võimalus hooaja lõpus tiitel võita. Ja mis võiks olla parem kui esimene võit Monte Carlo rallil, et kehtestada end kohe alguses mehena, kellest sel aastal tuleb tiitli võitmiseks jagu saada? Eelmisel aastal teisena lõpetanud viiekordne maailmameistri võistluste hõbedamees lõpetas vaid kaks sekundit peale Sébastien Ogier'i. Oma koduteedel soovib Monegaski elanik sel aastal oma igavesele rivaalile kätte maksta ja anda parim võimalik avapauk hooajale, mille lõpus võidakse ta esmakordselt tema karjääri jooksul maailmameistriks kroonida.


Sébastien Loeb

Kui on olemas keegi, kes võib kõigist nendest muudatustest kasu lõigata, on see tema. Ralli seitsmekordne võitja tunneb Alsace'i teid peast. Tema tugevusteks on kogemused, tema loomulikud omadused asfaldil ja soov lõbutseda ilma endale liiga survet panemata. Eelmisel aastal, oma esimesel ametlikul sõidul Hyundai i20-ga, oli ta neljas. Sel aastal saab Sébastien Loeb võtta endale palju suuremad sihid, kuna tema sõnul tunneb ta end selle auto roolis, millega tal eelmisel aastal oli vaja veidi harjuda, nüüd “väga hästi”. Kuigi üheksakordne maailmameister võib hooaja lõpus maailmameistritiitli heitluses meeskonna hüvanguks jääda oma kahe meeskonnakaaslase selja taha, pole kahtlust, et rallilegend suudab võtta vastutuse ralli võitmise eest, kui üks tema meeskonnakaaslastest peaks välja langema või kui peaksid tekkima probleemid töökindlusega.


Seotud võistlus

Seotud uudised

Seotud videod


Vaata lisaks

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 5..9, põhjakaare tuulele avatud rannikul kuni 3°C.

Täna, 16. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, võimalik vähene vihm

Täna, 16. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, võimalik vähene vihm

Täna, 16. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Ennelõunal kohati võimalik vähene vihm, pärastlõunal sajab mitmel pool vihma, õhtul võib sekka tulla lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, pärastlõunal Lääne-Eestis põhjakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 5..10, rannikul kohati 3°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

info@ralliportaal.ee | Ralliportaal.ee 2024

Teine Maailmasõda | Emol | Emol Planet | Tihend | Silver | Sporditurg.ee