Kõik Rally Estonia võistlejad läbivad SYNLABis kohustusliku koroonatesti

Kõik Rally Estonia võistlejad läbivad SYNLABis kohustusliku koroonatesti
26.08.2020 15:54

Eestis esmakordselt toimuval WRC rallil koroonaviiruse leviku ennetamiseks ja tõkestamiseks sõlmisid Rally Estonia ja SYNLAB Eesti koostööleppe, mille alusel läbivad kõik rallil osalevad sõitjaid, nende meeskonnaliikmed ja Eesti Rahva Muuseumis asuva võistluskeskusega seotud inimesed koroonaviiruse SARS-CoV-2 viiruse testimise.

SYNLAB avab WRC meeskondade testimiseks spetsiaalsed n.-ö drive-in proovivõtupunktid Tallinna lennujaamas, Tallinna sadama A ja D terminalis ning läbi Läti saabujatele Tartus, Teguri 37 B asuvates SYNLABi ruumides. Ninaneeluproovid testitakse SYNLABi Tallinna laboris, kus paari päeva jooksul teostatakse ca 1000 laborianalüüsi.

Rally Estonia direktor Urmo Aava: “Rallile saabuvad paljud tiimid n.ö punastest riikidest, näiteks Hispaaniast, Prantsusmaalt ja mujalt, kus on koroonaviiruse levik kõrge. Me teeme ralli korraldusmeeskonna ja partneritega koostöös kõik selleks, et ralli ei tooks Eestisse mitte ühtki uut koroonajuhtumit. Üks meede selle tagamiseks on koostöös SYNLABiga loodud kohustuslik testimine kõikidele sõitjatele kohe, kui nad riiki on saabunud, millele järgneb eneseisolatsioon testi tulemuse selgumiseni. Alles negatiivne tulemuse järel lubatakse nad võistlusalale. Sõitjad, kes juba varem Eestisse saabunud, peavad kordustesti läbima 24 tundi enne akrediteeringu saamist.“

SYNLAB Eesti juhatuse esimees Rainar Aamisepp: „Eestis esmakordne WRC ralli on meie riigi tuntusele oluline verstapost, mistõttu on äärmiselt oluline, et praegusel kogu maailma jaoks keerulisel ajal toimuks see suursündmus võimalikult ohutult. Rally Estonia vabatahtlikud tõttasid meile kriisi puhkedes alates märtsi keskpaigast appi, aidates kolme kuu jooksul tuua koroonaproove üle Eesti meie kesklaborisse. Loomulikult toetame neid igati nii nende kui kogu Eesti jaoks märgilise suursündmuse korraldamisel, vältimaks ralli ajal koroonaviiruse levikut.

SYNLABil on kujunenud hea kogemus suurte spordisündmuste meditsiinilisel turvamisel. UEFA usaldas meile kui Euroopa suurimale laboriteenuste osutajale 2020-2021 UEFA egiidi all toimuvate jalgpalliüritustele eelneva testimise. Paar päeva tagasi lõppesid Euroopa Liiga ja Meistrite Liiga selleaastased finaalturniirid, algamas on Rahvuste Liiga, naiste ja meeste koondiste valikmängude tsükkel, 2021 aasta Meistrite Liiga ja Euroopa Liiga valikmängud, samuti noorte turniirid. Samuti testib SYNLAB kõiki Ironmanile saabuvaid väliskülalisi. Ka WRC ralli õnnestumiseks ja rallisõitjate operatiivseks teenindamiseks teeme SYNLABi kollektiiviga ekstrapingutusi - laboris seame sisse lisaprotsessid, et kõik sõitjad ja meeskonnad võiksid turvaliselt võistlemisele pühenduda.“

Selleks, et Rally Estonia keskusest ehk Tartu testimiskohast jõuaksid proovid võimalikult kiiresti Tallinna SYNLABi laborisse tulevad taas appi Rally Estonia vabatahtlikud, kes stardivad ralli eelsel tippajal proovidega pealinna poole igal täistunnil.  

“Kõik testitavad saavad oma tulemuse telefoni, reaalajas saavad testide vastuseid näha ka meeskondade juhid ning ralli meditsiiniline juht. Selline kiire andmete liikumine võimaldab kohest isolatsiooni rakendada ning tiimidel oma töö ümber korraldada,” põhjendas Aava, miks on  Eestis koostöös SYNLABi laboriga kasutatud esmakordselt uudset lähenemist. 

“Suur tänu Tallinna Sadamale ja Tallinna Lennujaamale, kes tegid sobivaimate testimiskohtade loomisel ulatuslikku koostööd. See andis võimaluse luua uued eriotstarbelised testimispunktid, lisaks nendele, kus me igapäevaselt Eesti inimesi teenindame. Nii saame kõige paremini kaasa aidata võimalikult turvalise spordi suurürituse toimumisele – Rally Estoniale,” lausus Aamisepp.

Viiruse leviku takistamiseks on Rally Estonia pealtvaatajad jagatud 16 erinevaks grupiks, kus iga on 1000 pileti ostnud inimest. Grupid omavahel ei kohtu ja igale grupile on ette nähtud ainult kindlad kiiruskatsed, millele nad ligi pääsevad. Kõikidel pealtvaatajatel soovitatakse kiiruskatseid vaatama tulla isikliku maksiga, vajadusel jagatakse makse ka pealtvaatamisalades, kus on käte desinfitseerimise võimalused. 

Rally Estonia külastaja meelespea üritusel osaledes ning pealtvaatamisalades viibides:

  • Ära tule, kui Sa ei tunne ennast hästi
  • Liigu oma grupis
  • Püsi oma grupis
  • Desinfitseeri
  • Kanna maski
  • Ära sotsialiseeru
  • Võta kaasa isikuttõendav dokument
  • Lae alla koroonaäpp “Hoia”

Seotud võistlus

Seotud uudised

Seotud videod


Vaata lisaks

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 8..14, rannikul kohati kuni 5°C.

Puugirihm kassile

Puugirihm kassile

Kui vanasti ei kardetud üldse puuke, siis viimastel aastatel on üha enam räägitud nii borrelioosist kui ka entsefaliidist ning nendega kaasnevatest tagajärgedest. Puugid võivad liikvel olla juba varakevadel (kui pole väga külm talv olnud), mistõttu me ei pruugi isegi veel aimata, et ilma soojenemisel üle 7 kraadi, võib looduses juba massiliselt puuke leiduda.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

info@ralliportaal.ee | Ralliportaal.ee 2024

Teine Maailmasõda | Emol | Emol Planet | Tihend | Silver | Sporditurg.ee